Sve

Vasas unika
Room Escape
spel

Vi är Makeitout. Vi erbjuder skräddarsydda och högteknologiska Room Escape spel som tenderar ha inslag av sci-fi. Vi är måna om att erbjuda unika pussel och effekter. Du hittar oss i hjärtat av Vasa, sedan 2015. Välkommen!

Nytt utséende, nytt spel, nya sidor, samma ledning

Japp, vi uppgraderade oss! Kundnöjdhet och unikhet är fortsättningsvis våra prioriteter #1 och #2. Efter ett år av planering och bygge med dessa prioriteringar i fokus nådde vi just målstrecket. "Extremisten", a.k.a. "kodnamn: Gamechanger", aktiveras i vårt bokningssystem inkommande helg.
// 17.5.2019

Sent ute?

Vill ni boka ett spel inom kommande 24h? Kontakta info@makeitout.fi så försöker vi ordna det. Vi tar inte emot bokningar per telefon.

Julfesten är räddad

Vi öppnade just upp vår bokningskalender till slutet av november. Boka medan det finns plats - dessa går åt som dipp med chips. Snabbt, alltså.
// 19.8.2019

Spel

1 av 2
Extremisten
Reaktorn
Beskrivning
Bilder

Extremisten

Året är 1995 och Finska underrättelsetjänsten söker i blindo efter den sällsynta kemikalien TRS-7 som förra veckan försvann från ett Vasaföretags undersökningslaboratorie. Ditt team har fått ett anonymt tips och måste agera direkt utan att informera högkvarteret. Ni hittar den utifrån till synes helt normala lägenheten, men när ni väl tar er in genom den olåsta dörren som slås igen bakom er märker ni att allt inte är som det ska. Det är ingen slump att ni letts hit.

4—5

Optimalt
persantal

60min

Speltid

9/10

Svårighet

7/10

Beräkning

8.5/10

Skrämmande

Beskrivning
Bilder

Reaktorn

Vasa stad administrerar år 1989 Vasklot - I, världens säkraste kärnkraftverk. Professor Øynstein har uppdaterat programvaran för reaktorkärnans kylningssystem under den senaste veckan och nu har kontrollrummet börjat skicka ut inkonsekvent data. Det är troligtvis inget farligt, men som experter får din grupp i uppgift att reda ut orsaken eftersom professorn inte syns till.

3—4

Optimalt
persantal

60min

Speltid

28%

Avklarar

3/10

Beräkning

7/10​

Skrämmande

Priser

Extremisten
Extremisten, må-lö

2 pers .... 40€/pers
3 pers .... 34€/pers
4 pers .... 28€/pers
5 pers .... 25€/pers
6 pers .... 23€/pers

En grupp kan bestå av minst 2 och max 6 personer. *

Boka nu
eller
Extremisten, studerande, må-to **

2 pers .... 35€/pers
3 pers .... 30€/pers
4 pers .... 25€/pers
5 pers .... 22€/pers
6 pers .... 20€/pers

En grupp kan bestå av minst 2 och max 6 personer. *

Boka nu
Reaktorn
Reaktorn, må-lö

2 pers .... 33€/pers
3 pers .... 27€/pers
4 pers .... 23€/pers
5 pers .... 20€/pers
6 pers .... 18€/pers

En grupp kan bestå av minst 2 och max 6 personer. *

Boka nu
eller
Reaktorn, studerande, må-to **

2 pers .... 29€/pers
3 pers .... 24€/pers
4 pers .... 20€/pers
5 pers .... 18€/pers
6 pers .... 16€/pers

En grupp kan bestå av minst 2 och max 6 personer. *

Boka nu

* Vi förbehåller oss rätten att vid behov korta av speltiden om ni inte anländer senast 5 minuter före schemalagd start. Priserna inkl. moms.
* Åldersrekommendation är 12+ för Reaktorn och 15+ för Extremisten. Ifall någon i gruppen är under 15 år måste någon i gruppen även vara fullvuxen.
** Denna rabatt gäller studerande på minst andra stadiet som har studiekort med giltiga årsdekaler att uppvisa. Studierabatten är personlig.

Kontakt-uppgifter

info@makeitout.fi
020-7991-322
Teräksenkuja 3

Ofta ställda frågor

Makeitout vad?

Makeitout är RB Consult Ab Oy:s registrerade varumärke. Namnet beskriver långt uppgiften: din grupp låses in i ett rum och ni har 60 minuter på er att ta er ut.

Hur kan jag betala?

För tillfället kan du betala kontant eller i förskott som banktransaktion till konto: FI53 4958 0010 0758 48.
Ifall det senare alternativet, kom då ihåg att visa upp kvittens vid kassan. Företag kan även betala på faktura.

Behöver jag tidigare erfarenhet eller speciella kunskaper?

Nej, allt du behöver veta finns inbakat i rummet.

Är rummen klaustrofobi framkallande?

Nej, rummen övervakas via kamera och du slipper ut när du vill. Dörren kan öppnas från båda sidor vid nödfall.

Vi är en grupp på 7 personer, kan vi delta?

En grupp kan bestå av max 6 personer. Antingen bokar ni båda rummen samtidigt, eller alternativt två på varandra följande tider.
Obs! Under år 2019 uppdaterar vi vårt spelutbud och har tidvis endast ett spel i bruk.

Kan jag köpa presentkort hos er?

Ja. Presentkortet är inte knutet till ett visst spel, utan kan användas till vilketdera. Eftersom våra öppethållningstider i regel är enligt bokningar rekommenderas att ni hör er för gällande avhämtning. Även postförsändelse är möjligt (postavgift 1,90€ adderas till fakturan). Fråga mera per e-post.

Krävs styrka eller smidighet?

Nej, uppgifterna du ställs inför avklaras genom logiskt och kreativt tänkande. Ifall du använder våld så gör du fel.

Behöver jag en reservering?

Ja, du behöver reservera en tid via tidsbokningen som stänger 24 timmar före varje tillgänglig tur. Ifall du behöver avboka tiden så bör du använda avbokningslänken i reservationsbekräftelsen du fått till din e-post adress eller alternativt informera oss per mail senast 24 timmar före bokningens start.

Ska jag vara rädd?

Det kan vara läskigt men det finns ingenting farligt i spelen.

Någonting speciellt jag behöver ta med mej?

Fullt brukbara sinnen. Kanske en detektivhatt för att komma i rätt problemlösningsstämning.

Specialbokningar

Ifall ni vill göra en bokning mindre än 24 timmar före spelstart eller boka båda spelen samtidigt kan ni ta kontakt per mail så försöker vi ordna det åt er.

Jag har presentkort för x personer, men era spel har olika prissättning...?

I samband med uppgradering av vårat spelutbud 05/2019 har prissättningen justerats. Men presentkort daterade före 17.4.2019 berättigar ändå till valfritt spel antingen enligt personantalet som där står eller enligt tidigare prissättning. Exempel: du har ett presentkort av värde 100€ daterat 1.4.2019. Det berättigar till spelet Extremisten för 4 pers även om dess prissättning är 112€.

Kontaktformulär

Vi återkommer oftast inom 24h

Kontaktformulär

Tack, vi har emottagit ert meddelande och processerar det snarast möjligt.

Beställ

Var lugn, vi är inte heller förtjusta i spam. Normalt skickar vi ett mail per år.

Beställ

Välkommen till vårt bokningsformulär

Läget är nu det, att ...

Året är 1995 och Finska underrättelsetjänsten söker i blindo efter den sällsynta kemikalien TRS-7 som förra veckan försvann från ett Vasaföretags undersökningslaboratorie. Ditt team har fått ett anonymt tips och måste agera direkt utan att informera högkvarteret. Ni hittar det utifrån till synes helt normala huset, men när ni väl tar er in genom den olåsta dörren som slås igen bakom er märker ni att allt inte är som det ska. Det är ingen slump att ni letts hit.

Vasa stad administrerar år 1989 Vasklot - I, världens säkraste kärnkraftverk. Professor Øynstein har uppdaterat programvaran för reaktorkärnans kylningssystem under den senaste veckan och nu har kontrollrummet börjat skicka ut inkonsekvent data. Det är troligtvis inget farligt, men som experter får din grupp i uppgift att reda ut orsaken eftersom professorn inte syns till.

Lediga tider

Am
Pm

Allmänna villkor

Var och en av deltagarna accepterar villkoren genom att delta i spelet. Som kund tillkännager jag att tolkning av dessa villkor är upp till RB Consult Ab Oy ("Makeitout").

Jag förstår att jag inte får ta bildmaterial eller spela in videomaterial inne i rummet jag bokat ("Rummet"). Jag förstår att användande, distribuerande och offentligt visande eller imiterande av delar eller helheten av Rummet är förbjudet. Jag förstår att Makeitout kan vidta juridiska åtgärder mot sådana intrång. Jag förstår att alla hemligheter av Rummet är affärshemligheter skyddade under rådande Immaterialrätt.

Jag förstår att Makeitout inte rekommenderas för personer som har hjärtsjukdom, klaustrofobi, epilepsi eller liknande sjukdom. Jag förstår också att jag måste följa Reglerna för Rummet (se nedan). Jag accepterar att Makeitout inte kan hållas ansvarig för möjlig skada eller men som uppstår under eller efter besöket i Rummet till följd av vad som händer i Rummet.

Var och en av deltagarna är solidariskt ansvarig för skador som en gruppmedlem orsakar och Makeitout förbehåller sig rätten att söka full kompensation för skadegörelse av redskap och övrigt material jag orsakar i eller utanför Rummet. Jag förstår också att Makeitout förbehåller sig rätten att avbryta spelet när som helst, ifall jag bryter mot Reglerna för Rummet. Jag har inte rätt till återbetalning för den köpta tjänsten Ifall Makeitout avbryter spelet till följd av mitt uppförande.

Jag förstår att det är förbjudet att påbörja spelet under påverkan av alkohol. Jag förstår också att det är förbjudet att ta med eller konsumera alkoholhaltiga drycker i faciliteterna Makeitout har till sitt förfogande, om inget annat skriftligen överenskommits.

Jag accepterar att jag, ifall min grupp inte har möjlighet att komma till bokad tur, måste avboka min tur antingen via bokningsbekräftelsen eller per e-post senast 24 timmar före starttiden, eller betala en administrationsavgift på 25 EUR.

Jag förstår att åldersgränsen för deltagande är 15 år. Yngre personer får delta ifall minst en av deltagarna är fullvuxen.

Jag förstår att min bokning är ikraft endast om ett bekräftelsemail har emottagits till den e-post adress jag meddelat i bokningsformuläret. Det är på mitt ansvar att verifiera mottagande av detta bekräftelsemail, samt att de till bokningen hörande uppgifterna däri är korrekta.

Makeitout behandlar vissa personuppgifter bl.a. för att administrera bokningar och genomföra spelet. Jag intygar att de personuppgifter som jag har tillhandahållit är korrekta. Mer information om hur Makeitout behandlar personuppgifter finns i dataskyddsbeskrivningen.

Kontaktuppgifter (Obs! Bokningar gjorda med påhittade personuppgifter avbokas och avbokningsbekräftelse skickas till din meddelade e-mail adress)

Vi skickade just ett bekräftelsemail ...

... vänligen läs det och verifiera att bokningsuppgifterna där är korrekta. Fick du inte mailet? For det till din skräppost? Om inte, eller om du felstavade mailadressen, vänligen kontakta oss på info@makeitout.fi

Tillbaka till sidorna